‘Slank-zoetjes..? Je wordt dikker en krijgt diabetes…!!’

Ben jij nog steeds zo’n ‘believer’? Een gebruiker van al die kunstmatige zoetjes.. In het geloof, dat wanneer je de suiker uit je koffie en thee maar weglaat, je gewicht verliest..?  Kun je dan ook geloven, dat uit veel onderzoek blijkt, dat feitelijk precies het TEGENOVERGESTELDE gebeurt..? Dat je dus per saldo gewicht gaat toevoegen, als een direct gevolg van het gebruik van die ‘zoetjes’..? En dat de chemische structuur van deze zoetjes er ook voor zorgt dat het risico op diabetes (jawel, suikerziekte..!), hoge bloeddruk en hartfalen significant toeneemt..? Volgens onderzoekers van de Universiteit van Manitoba, zorgen kunstmatige zoetjes als aspartaam, sucralose en vele andere uitvoeringen ervoor, dat ons metabolisme of stofwisseling sterk wordt beïnvloedt.

Maar de gevolgen van het gebruik van kunstmatig zoetstoffen, blijft niet beperkt tot alleen deze zoetjes. Al die calorie-arme frisdranken, die gezoet zijn met dezelfde soort chemische zoetstoffen, blijken exact dezelfde reactie te veroorzaken in het lichaam. Wat er gebeurt, is dat onze darmflora en onze eetlust direct beïnvloedt, zo blijkt uit onderzoek dat de wetenschappers van de Universiteit van Manitoba verrichten. Zij uitvoerden. In een PEER-review-studie, waarin zij 37 studies bekeken, waarin meer dan 400.000 mensen betrokken waren, die ‘zoetjes’ gebruikten op het moment van onderzoek, bleek het volgende:

Bijna alle onderzochten VERLOREN GEEN LICHAAMSGEWICHT, en bij de studies die langer dan 10 jaar duurden, bleek zelfs dat deze mensen een GEWICHTSTOENAME vertoonden..! Ook bleken alle onderzochten een grotere aanleg te hebben voor obesitas, hoge bloeddruk, diabetes en hartfalen. En dat allemaal vergeleken met testgroepen, die GEEN CHEMISCHE ZOETJES gebruikten. Het is dus in één woord schandalig dat onze wetgevers, onze voedsel- en warenautoriteiten hier volstrekt NIETS aan doen. Het gaat dus niet alleen om de valse claim, dat de zoetjes ‘slank’ maken, doordat ze zorgen dat je minder suiker binnen krijgt. Nee, het gaat vooral om de lichamelijk schade die deze rotzooi (laten we het zo maar noemen voor het gemak..!) aan het lichaam kan aanbrengen.

Lees het hele artikel.