Ouders voelen zich schuldig als ze hun kind niet elke dag wassen

Ouders zouden zich schuldig voelen als ze hun kind niet elke dag wassen, terwijl het voor je huid beter is om niet elke dag te douchen. Het zou eczeem veroorzaken.
Dit concludeert dermatoloog Marjolein Leenarts na onderzoek, waarvoor 1.021 mannen en vrouwen werden ondervraagd. 68 procent zei hun kind dagelijks te wassen en 24 procent gaf aan zich een slechte ouder te voelen als zij dit niet deden.

9 procent van de ondervraagden denkt dat eczeem een teken is van gebrekkige verzorging. Maar overmatige hygiëne in de vorm van handen wassen en douchen, is een veel voorkomende oorzaak van eczeem.

Leenarts: "Een dagelijkse douche is voor veel kinderen en volwassenen een gewoonte. Maar voor je huid is ouderwets met een washandje aan de wastafel een stuk beter."

Van de ouders die hun kind wel eens een paar dagen niet wast, blijkt één op de vier zich hierdoor een slechte ouder te vinden. Opvallend is dat mannen (26 procent) zich vaker een slechte ouder vinden dan vrouwen (16 procent) wanneer het kind niet dagelijks gewassen wordt.

Lees het hele artikel.