Op een natuurlijke manier geteelde producten kunnen de wereld voeden

notenEen van de argumenten die vaak gebruikt voor het promoten van genetisch gemodificeerde (GM) gewassen is dat biotechnologie noodzakelijk is om de wereld te voeden, aangezien niet-genetisch gemodificeerde en biologische teeltmethoden op zich niet in staat zijn voldoende voeding reproduceren voor iedereen. Maar de waarheid van de zaak is dat de biologische landbouw zelf volledig in staat is de voeding voor de wereld te produceren - we hoeven alleen maar een paar wijzigingen aan te brengen in de manier waarop we voeding kweken, waaronder een eind maken aan legbatterijen en andere voedsel-fabriekachtige instellingen die onze gezondheid en planeet vernietigen.

In een rapport getiteld Feeding the Future, van de Soil Association, een Britse biologische landbouw advocacy groep, geeft aan dat er biologische en andere agio-ecologische landbouw systemen zijn die niet alleen de oplossing voor de honger in de wereld, maar de armere op de wereld uit hun armoede zullen krijgen.

Aan de andere kant, zijn er de GM landbouwsystemen die armoede in stand houden en zelfs veroorzaken omdat ze boeren in een eindeloze cyclus van afhankelijkheid van bedrijven voor zowel het volgende seizoen van zelfvernietigend zaden, en de giftige chemische cocktails die nodig om ze te laten groeien. GM landbouw, met andere woorden, is giftig voor de economieën van de wereld, giftig voor de menselijke gezondheid en giftig voor het milieu.

Lees het hele artikel.