Man (41) stopt met het drinken van frisdrank. Dit gebeurde er met zijn lichaam

Een journalist zegt dat zijn leven drastisch is veranderd nadat hij besloot te stoppen met het drinken van frisdrank. Hij raakte zo verslaafd aan het spul dat hij te allen tijde een enorme fles op zijn bureau had staan.

“Mijn leven veranderde drie jaar geleden,” schreef Michael Freidson (41) voor Men’s Health, toevoegende dat dat gebeurde toen hij suikerrijke dranken voorgoed liet staan.

Freidson dronk iedere dag meerdere blikjes cola en besloot te stoppen toen hij tot de ontdekking kwam dat hij begon af te takelen als gevolg van zijn verslaving.

Net zo snel veroudert

Toen hij een studie uit 2014 tegenkwam waaruit blijkt dat je door het drinken van frisdrank net zo snel veroudert als door roken, besloot hij voorgoed te stoppen.

Hij kwam er al snel achter hoeveel impact frisdrank op zijn lichaam had. Voordat hij besloot te stoppen was hij ongeveer 10 kilo zwaarder en had hij last van hoge bloeddruk.

“Ik kon me niet concentreren, had last van een opgeblazen gevoel en voelde me suf en depressief,” zei hij.

Bepaalde kankersoorten

Freidson kwam erachter dat zelfs light-frisdranken het risico op obesitas verhogen, zoals ook blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Texas.

Onderzoek toont daarnaast aan dat het drinken van frisdrank onvruchtbaarheid kan veroorzaken en het risico op bepaalde kankersoorten verhoogt.

Gelijk

Bovendien veroorzaken suikerrijke drankjes diabetes en hoge bloeddruk.

Freidson merkte ‘gelijk’ verandering toen hij stopte met het drinken van frisdrank. “Ik kon ineens weer helder nadenken en had meer energie,” schreef hij.

 

Lees het hele artikel.