‘Groene thee maakt beter wakker dan koffie’

groene theeGroene thee werkt volgens onderzoekers veel beter om 's ochtends wakker te worden.

Uit de studie blijkt dat groene thee de hersenen een boost geeft en de hersenen scherper maakt. Ook verbetert het geheugen door het drinken van groene thee. De resultaten van de studie zijn maandag gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition.

Voor het onderzoek werden 12 gezonde mannen onderverdeeld in twee groepen. Eén groep kreeg een drank met een extract van groene thee.

De andere helft kreeg een placebodrankje zonder extract. Vervolgens werd een MRI-scan gemaakt en bestudeerden de wetenschappers de effecten van de drankjes op de hersenen.

Tegelijkertijd werd de mannen gevraagd een geheugentest uit te voeren.

In vergelijking met de placebogroep werd bij de groene thee drinkers een duidelijke toename gezien van activiteit in de dorsolaterale prefrontale cortex. Het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor onder meer het werkgeheugen.

Groene thee is rijk aan polyfenolen. Deze verwijden de bloedvaten waardoor de bloedtoevoer naar onder andere de hersenen versnelt wordt. Polyfenolen zitten ook in popcorn, bessen, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda’s en andere vruchten en groenten.

Bron.