Een studie toont aan dat druiven blindheid als gevolg van leeftijdsgebonden degeneratie van je gele vlek op je netvlies (AMD) kan voorkomen worden

Leeftijdsgebonden degeneratie van je gele vlek op je netvlies is een progressieve oogaandoening, die leidt tot de achteruitgang van het centrum van het netvlies, de gele vlek. Het is de voornaamste oorzaak van blindheid bij ouderen. Het resultaat van een studie in het tijdschrift Free Radical Biology and Medicine toont aan dat je hele leven regelmatig druiven eten een leeftijdsgebonden degeneratie van je gele vlek als we ouder worden kan vertragen of zelfs voorkomen.

Van de antioxidante werking van druiven wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor deze beschermende effecten. Er is aangetoond dat de druiven specifiek zijn gericht op het oog om een? beschermend schild te bieden tegen herhaalde aanvallen gepleegd door blootstelling aan de zon en lichtbronnen van hoge intensiteit. Silvia Finnemann, hoofdonderzoeker van de Fordham University in New York zegt: "Een dieet verrijkt met natuurlijke antioxidanten, zoals die in druiven, blijkt direct gunstig te zijn voor retinale pigment epitheel cellen en retinale gezondheid en functie."

Lees het hele artikel (Engels).