Een persoonlijk verhaal.

Dit verhaal kwam per email binnen:

Ik kwam in een lichamelijk zeer slechte toestand op i.c. De verpleegkundigen konden geen infuus aanbrengen. Na zo’n 14 pogingen lukte het tenslotte een specialist. Na een aantal onderzoeken bleek het om een darmafsluiting te gaan. En hoewel mijn fysieke toestand héél slecht was,had de chirurg geen andere keus dan mij binnen enkele uren te opereren. De operatie was wonderwel geslaagd. Er is 30 cm uit de dunne darm gehaald bij de apendix. En daar is een nieuwe aansluiting gemaakt met de dikke darm. Hierna ben ik heel ziek geworden. Ik viel af en kon tenslotte helemaal niet meer eten. Ik werd toen via infuus gevoerd 24 uur per dag. Het heeft vele weken geduurd voor de omslag kwam en ik weer kleine beetjes zelf kon eten. Na bijna 4 weken ging ik naar een revalidatie huis. Toen ik na zo’n 14 dagen opknapte, kreeg ik maagpijn en wel zó heftig, dat men besloot om mij weer terug te sturen naar het ziekenhuis. Daar wist niemand precies wat ik had, omdat alle verschijnselen van een hartinfarct ontbraken. Ze hebben alle test op me los gelaten tot een hart catheterisatie  toe. Toen ze niets vonden, kon ik weer terug naar het revalidatie huis. Daar begon ik met vitamine C en multi sterkte basis, in te nemen. Na een dag of 10 toen ik weer wat opkrabbelde, bleek dat ik last had van een ziekenhuis bacterie in de darm. Toen dat protocol was afgewerkt met antibiotica, kon ik eindelijk echt opknappen. Het personeel verbaasde zich erover dat ik eerst niet eens kon zitten, laat staan, lopen of iets dergelijks en dat ik zo snel vooruit ging. Ik vertelde iedereen dat ik vitamines nam in hoge doseringen en liet hen dan ook de potten zien.Ze vonden mijn snelle vooruitgang opmerkelijk.  na korte tijd kon ik een poosje zitten van eerst maar 5 minuten tot een half uurtje. Zo heb ik dat verder uitgebouwd. Snel daarna kon ik me zelfstandig douchen en een héél klein stukje lopen. Na zo’n 2 1/2 maand mocht ik naar huis. Je begrijpt, dat werd heel veel rusten. In het ziekenhuis was ik met 1 multi gestaart en heb dat zo steeds met 1 extra opgevoerd. Ik ging eind juli naar huis en ik ben na 2 weken begonnen met hele klein stukjes fietsen, De stukje werden steeds langer en begin september kon ik al 12 km fietsen en de week daarna al 18 km. In de loop van de tijd heb ik behalve fietsen ook andere activiteiten uitgebreid.

Omdat mijn haar zo uitviel, ben ik naar de huisarts gegaan. Die liet een uitgebreide bloed analyse maken en hij was verbaasd over alle waarden. Hij vond het ook heel bijzonder dat zelfs vit D zo’n goede waarde had.

De medicijnen heb ik nog een aantal weken geslikt en heb ze toen in oktober allemaal gestopt, nadat ik al steeds gevraagd had om de hoeveelheid te minderen en dat deden ze.

- vrouw, 74 jaar