Een stressloze nachtrust voor iedereen

Heb jij ook weer een slapeloze nacht achter de rug? Dan ben je zeker niet alleen… Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je mentaal oplaadt en fysiek uitgerust bent, terwijl slapeloosheid kan leiden tot een gebrek aan mentale en fysieke energie.

Ondersteuning nodig?

Als het je niet lukt om ‘s avonds in slaap te vallen, of als je vaak midden in de nacht wakker wordt, kan je MetaRelax gebruiken. Dit magnesiumcomplex aangevuld met magnesium, B-vitamines & taurine, wordt aanbevolen bij stress-situaties en vermoeidheid, en is goed voor de spieren.

Taurine: Een aminozuur dat overvloedig aanwezig is in de hersenen en onmisbaar is bij geestelijke druk en inspanning. Het speelt een sleutelrol bij stressgevoeligheid, helpt bij innerlijke onrust en is zenuwsterkend. Taurine is ook goed voor de bloeddruk.

Taurine is een bioactieve stof die voorkomt in vlees, vis en energiedranken. Het is een stof die van nature in het lichaam voorkomt, maar het lichaam kan deze stof ook zelf maken. Taurine vervult een functie in de hartspier en de zenuwcellen en beschermt in het oog de fotoreceptoren. Taurine zou een gunstig effect hebben op de hartwerking.

Magnesium: Een essentieel mineraal en een belangrijk alkaline vormend element. Het is bovendien het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam, wat iets over het belang ervan zegt. De stof is in alle lichaamsweefsels aanwezig, en 98% van het mineraal bevindt zich daadwerkelijk in de cellen. Een volwassene bevat zo’n 24 g magnesium, waarvan zich ongeveer 25% in het spierweefsel bevindt en ongeveer 60% in onze botten, samen met andere mineralen zoals calcium en fosfor. Magnesium speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het ondersteunt meer dan 300 verschillende enzymatische processen.

Vitamine B6: Speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Lees het hele artikel.