Magnesium favoriet voedingssupplement 2018 – Iedereen aan de magnesium

AMSTERDAM - Presentatrice en orthomoleculair voedingstherapeut Vivian Reijs maakte zondag op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat Magnesium Supplement van het Jaar 2018 is geworden. Duizenden belangstellenden stemden op de beurs of online op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen.

Magnesium wordt gebruikt voor spierontspanning, spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren. Ook bij inspanning en stress kan de behoefte aan het mineraal verhoogd zijn en gebruikers van maagzuurremmers kunnen meer magnesium nodig hebben.

Vorig jaar was vitamine D nog het meest populair, maar het eindigde nu nipt op de tweede plaats. Kurkuma, visolie, multivitamine en probiotica werden ook veelvuldig aangevinkt. Groenlipmossel (voor soepele gewrichten) scoorde opvallend hoog ten opzichte van de verkiezing van 2017.

Top 5 - Supplement van het Jaar verkiezing 2018

  1. Magnesium
  2. Vitamine D
  3. Kurkuma
  4. Visolie (omega-3 vetzuren)
  5. Multivitamine & mineralen

Als redenen voor het gebruik van voedingssupplementen gaf 30% van de stemmers ‘werken aan de algemene gezondheid’ aan, terwijl 24% een ‘betere weerstand’ nastreeft. 14% neemt een supplement met ‘een specifiek doel, zoals sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’.

Magnesium favoriet voedingssupplement 2018 staat aan de basis van honderden biochemische processen in het lichaam en werkt daarbij veelal samen met calcium. Het speelt bijvoorbeeld een rol bij het behouden van sterke (hart)spieren en een goed geheugen. Magnesium is tevens belangrijk bij de energieproductie, voor zenuwfuncties, voor bot- en gebitsvorming. Daarnaast lijkt het ook een positieve invloed op de bloeddruk, bloedcirculatie en de overdracht van zenuwprikkels te hebben. Een tekort aan het mineraal kan leiden tot uiteenlopende klachten.

Lees het hele artikel.