In de pers

Voor zijn dood, gaf de ‘bedenker van ADHD’ toe dat het een fictieve ziekte was

E-mail
Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.
Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren, en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).
Lees meer...
 

Dramatische toename extreem dikke Amerikanen

E-mail

Het aantal extreem dikke volwassen Amerikanen is de afgelopen decennia met liefst 350 procent gestegen.

Was 30 jaar geleden nog 1,4 procent extreem dik, inmiddels is dat 6,3 procent. Dat staat in het rapport 'F as in Fat' van enkele Amerikaanse gezondheidsorganisaties.

Lees meer...
 

Ook tijdens zomer hebben kleuters nood aan extra vitamine D

E-mail
Kleine kinderen kunnen best tot de leeftijd van 6 jaar extra vitamine D innemen, dat raadt Kind & Gezin aan. Recent onderzoek van het UZ Brussel heeft immers aangetoond dat kleuters te weinig vitamine D innemen via voeding. "Een tekort aan deze stof is erg moeilijk op te sporen en kan ernstige gevolgen hebben, onder meer voor botaandoeningen", zegt Leen Dubois van Kind & Gezin.
Sinds begin 2013 raadt Kind & Gezin aan om dagelijks 400 IU (internationale eenheden) vitamine D toe te dienen, vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 6 jaar. Voordien gold die aanbeveling tot de leeftijd van 2 jaar. "Dat gebeurt best het ganse jaar door", zegt Dubois.
Lees meer...
 

27 jaar later en er zijn nog steeds geen Sterfgevallen van Vitaminen maar wel 3 Miljoen doden door Farmaceutische medicatie

E-mail

Ondanks hoe reguliere medische instellingen en media multivitaminsupplementen portretteren als waardeloos en vaak giftige, vitaminen hebben ze 0 sterfgevallen veroorzaakt in de afgelopen 27 jaar. In tegenstelling tot farmaceutische medicatie, die verantwoordelijk waren voor 3 miljoen doden, dat is nog meer dan het dodental van verkeer-gerelateerde incidenten. In 2009, waren farmaceutica verantwoordelijk voor de dood van 37.485 mensen in de VS.

Lees meer...
 

Veel klachten over verspilling medicijnen

E-mail

Bijna de helft van de klachten die bij het Landelijk Meldpunt Verspilling in de Zorg binnenkomen gaat over verspilling van geneesmiddellen en verkwisting binnen een zorgverleningstraject.

Dat blijkt uit een eerste analyse van het ministerie van Volksgezondheid.

Het internetmeldpunt (www.verspillingindezorg.nl) werd op 23 mei gelanceerd. Sindsdien zijn er ruim 15.000 meldingen binnengekomen, schrijven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn vrijdag aan de Tweede Kamer.

De bewindslieden hopen via het meldpunt inzicht te krijgen in waar verkwisting is en welke mogelijke oplossingen hiervoor te bedenken zijn.

Lees meer...
 

Bestseller in nieuwe druk

E-mail

Een nieuwe druk van “Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid” is uit!

Dit is een jubileumeditie naar aanleiding van de tiende verjaardag van het boek van de Hongaarse arts Gábor Lenkei.

Er zijn al meer dan 150.000 exemplaren van verkocht en de vraag blijft groeien!

“De moderne mens leeft op vlak van gezondheid als een vogeltje in een kooi. Een vogeltje in een kooi dat zich er zelfs niet van bewust is dat zijn vrijheid is ingeperkt. Het weet niet dat er zo’n 100 jaar geleden een stille coup, een staatsgreep, heeft plaatsgevonden in de gezondheidszorg.

De geneesmiddelenmaffia heeft zich toen de controle over de hele gezondheidszorg en het medische onderwijs toegeëigend. Sindsdien lijkt het steeds minder belangrijk dat mensen gezond blijven …..

Dit boek heeft al duizenden mensen uit de kooi geholpen.”

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL