In de pers

'Nederlander onderschat zorggebruik'

E-mail

Nederlanders zijn zich vaak niet bewust van hun zorggebruik en de kosten die daarbij komen kijken. Nederlanders die zeggen het afgelopen jaar geen gebruik te hebben gemaakt van zorg, gaan daar vaak onterecht van uit.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Zilveren Kruis Achmea, meldt de website van Zorgverzekeringnet.

Eén op de vijf ondervraagden gaf aan het afgelopen jaar niet van zorg gebruik te hebben gemaakt. Van deze groep ondervraagden blijkt ruim tachtig procent onbewust niet de waarheid te vertellen.

Lees meer...
 

'Nederlander varieert weinig in keuken'

E-mail

Nederlandse gezinnen variëren maar weinig in de keuken. Gedurende de week verschijnt overwegend een Hollandse pot op tafel met aardappelen, groenten en een stuk vlees.

Dat blijkt woensdag uit onderzoek van groentefabrikant HAK naar de eetgewoonten van Nederlanders.

Aan inspiratie en variatie ontbreekt het bij veel koks. Zo hebben de meeste mensen zo'n een tot drie recepten die continu rouleren. Zestig procent van de gezinnen eet minstens drie keer per week traditioneel Hollandse pot.

Lees meer...
 

Niets zoets aan dit debat

E-mail

Een wetenschappelijk tv-programma heeft op controversiele manier de conventionele wijsheid over voeding en gezondheid van het hart uitgedaagd. Maar er is meer aan het verhaal.

Het is het soort vitriool dat meestal gereserveerd is voor de klimaatwetenschap. Maar het is niet de toekomst van de planeet die er op het spel staat, maar de toekomst van wat we in onze mond stoppen.

Vorige week heeft ABC's tv-wetenschapsprogramma Catalyst beweerd dat er een oorzakelijk verband is tussen verzadigd vet, cholesterol en hart-en vaatziekten: "de grootste mythe in de medische geschiedenis". Zij volgd in het volgende programma dat het beschrijven van cholesterol medicatie giftig is en potentieel dodelijk.

Lees meer...
 

De geheimen van onze gezondheid

E-mail

Wanneer u wilt weten of pijnstillers kunnen genezen…

Wanneer u benieuwd bent wat er achter die hoofdpijn zou kunnen zitten…

Wanneer u wilt weten wat de belangrijkste oorzaak van gezondheidsschade is...

De geheimen van onze gezondheid - Een lezing van Dr. Lenkei op DVD.

Zie hier een deel van de DVD.

 

Minder zorg, besparing 100 miljoen, cliënten tevreden

E-mail

Gemeenten besparen ruim 100 miljoen euro door aan keukentafel te vragen 'wat kunt u zelf?' Goed nieuws voor kabinet: de participatiemaatschappij lijkt te werken.

Het is aanzienlijk goedkoper en het leidt niet tot boze burgers: gemeenten die inwoners met een zorgvraag eerst vragen wat ze zélf kunnen.

Dat is de opmerkelijke uitkomst van een eerste, grote evaluatie onder ruim honderd gemeenten van werkwijze 'De Kanteling', die vandaag door bureau BMC gepresenteerd wordt. In de 'gekantelde' werkwijze, die inmiddels door de helft van de gemeenten is ingevoerd, volgt na een zorgvraag een 'keukentafelgesprek'. De gemeente kijkt dan bijvoorbeeld of iemand een scootmobiel echt nodig heeft. Is er geen familielid of buurman die vervoer kan regelen?

Lees meer...
 

Consument wil gezond verleid worden

E-mail

Tweederde van de Nederlanders in de leeftijd van 18-65 jaar zegt vaak of altijd te letten op gezondheid als men eten of drinken koopt. Dit blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan 1000 consumenten, in opdracht van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

De resultaten van het onderzoek werden bekendgemaakt tijdens het Jaardiner 2013 van beide organisaties in Den Haag. Uit dat onderzoek blijkt overigens dat consumenten nog meer op de aspecten smaak, kwaliteit en prijs letten. Gezondheid komt pas op de vijfde plek.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL