In de pers

Consument wil gezond verleid worden

E-mail

Tweederde van de Nederlanders in de leeftijd van 18-65 jaar zegt vaak of altijd te letten op gezondheid als men eten of drinken koopt. Dit blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan 1000 consumenten, in opdracht van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

De resultaten van het onderzoek werden bekendgemaakt tijdens het Jaardiner 2013 van beide organisaties in Den Haag. Uit dat onderzoek blijkt overigens dat consumenten nog meer op de aspecten smaak, kwaliteit en prijs letten. Gezondheid komt pas op de vijfde plek.

Lees meer...
 

"Minister Schippers heeft onderhandeld over prijzen dure medicijnen"

E-mail

Een jaar lang was er onzekerheid voor de patiënten met de zeldzame ziekten Fabry en Pompe. Er was een plan om de vergoeding voor deze dure medicijnen te schrappen. Maar zojuist heeft minister Schippers laten weten dat ze ook na dit jaar nog vergoed worden uit de basisverzekering. Een gesprek met redacteur Rinke van den Brink.

Lees meer...
 

Walnoten goed voor bloeddruk en vaten

E-mail

Walnoten toevoegen aan het eetpatroon, kan de gezondheid van mensen die een verhoogd risico lopen op diabetes en hart- en vaatzieken verbeteren.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Yale-Griffin Prevention Research Center.

Voor de studie werden 46 volwassenen van 30-75 jaar geselecteerd. Ze hadden een BMI van meer dan 25, een te grote middelomtrek en minstens nog één andere risicofactor voor het metabool syndroom, een voorbode van diabetes en hart- en vaatziekten.

De proefpersonen kwamen willekeurig in twee groepen terecht. De eerste at zoals gewoonlijk. De tweede groep at ook de gebruikelijke voeding, maar dagelijks aangevuld met 56 gram ongeroosterde walnoten in de dop.

Lees meer...
 

Voor zijn dood, gaf de ‘bedenker van ADHD’ toe dat het een fictieve ziekte was

E-mail
Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.
Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren, en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).
Lees meer...
 

Dramatische toename extreem dikke Amerikanen

E-mail

Het aantal extreem dikke volwassen Amerikanen is de afgelopen decennia met liefst 350 procent gestegen.

Was 30 jaar geleden nog 1,4 procent extreem dik, inmiddels is dat 6,3 procent. Dat staat in het rapport 'F as in Fat' van enkele Amerikaanse gezondheidsorganisaties.

Lees meer...
 

Ook tijdens zomer hebben kleuters nood aan extra vitamine D

E-mail
Kleine kinderen kunnen best tot de leeftijd van 6 jaar extra vitamine D innemen, dat raadt Kind & Gezin aan. Recent onderzoek van het UZ Brussel heeft immers aangetoond dat kleuters te weinig vitamine D innemen via voeding. "Een tekort aan deze stof is erg moeilijk op te sporen en kan ernstige gevolgen hebben, onder meer voor botaandoeningen", zegt Leen Dubois van Kind & Gezin.
Sinds begin 2013 raadt Kind & Gezin aan om dagelijks 400 IU (internationale eenheden) vitamine D toe te dienen, vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 6 jaar. Voordien gold die aanbeveling tot de leeftijd van 2 jaar. "Dat gebeurt best het ganse jaar door", zegt Dubois.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL