In de pers

'Geen verband tussen regelmatig koffie drinken en hartkloppingen'

E-mail

De waarheidsgetrouwheid van dit artikel/onderzoek is niet gecontroleerd, toch leek het verstandig even wat goednieuws te publiceren:

Regelmatige consumptie van cafeïne leidt waarschijnlijk niet tot hartkloppingen, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Californië.

In veel huidige adviezen worden cafeïnehoudende producten afgeraden omdat ze slecht voor hart en vaten zouden zijn. Dat moet volgens de onderzoekers worden heroverwogen. "Het zou kunnen dat we producten als koffie, chocolade en thee ontmoedigen terwijl ze eigenlijk positieve eigenschappen hebben voor het hart."

In het verleden legden wetenschappers een verband tussen verstoringen van het hartritme en de consumptie van cafeïne. Het team uit Californië wijst erop dat deze studies vaak tientallen jaren oud zijn, en de methodes minder precies waren dan ze nu zijn.

Bovendien groeit het aantal onderzoeken dat wijst op de potentiële voordelen van cafeïnehoudende producten als koffie, chocolade en thee voor hart en bloedvaten. Veel dieetadviezen baseren zich echter nog vooral op de oude onderzoeken die vooral negatieve effecten suggereerden.

Lees meer...
 

Hoge dosis vitamine D zou kunnen helpen bij behandeling MS

E-mail

Mensen met multiple sclerosis (MS) zouden baat hebben bij het innemen van extra vitamine D. Onderzoekers concluderen dat aan de hand van een kleine studie onder veertig patiënten.

Voor de studie, onder andere beschreven in Telegraph, werden de veertig patiënten nauwlettend in de gaten gehouden: hun bloedwaarden werden gemeten en er werd gekeken naar de botdichtheid.

Lees meer...
 

Kamerdebat over agressie als bijwerking van medicatie

E-mail

Tweede kamer, SP betrekt medicijnen bij drugsdebat.

14 januari jl. was er een Kamerdebat over alcohol en drugs bij geweldplegers. Nine Kooiman, SP, heeft er het onderwerp medicijnen aan toegevoegd.

Zie hier het debat.

Vanaf ca 8 minuten in het debat. Kooiman heeft een motie ingediend (motie 33799-13) waarbij om de mogelijkheid wordt verzocht om bij agressie en geweld via een bloedmonster te zoeken naar medicijngebruik.

 

Fabrikant pijnstillers misleidde consument met Nurofen

E-mail

Reckitt Benckiser moet op last van de rechter in Australië een aantal van zijn pijnstillers uit de markt halen. Het Britse bedrijf heeft het publiek misleid door verschillende soorten van de pijnbestrijder Nurofen op de markt te brengen terwijl de inhoud van de middelen hetzelfde was.

Pijnbestrijders voor rugpijn, menstruatiepijn, migraine en spanningshoofdpijn zijn in feite identiek, oordeelde het federale hof.

Lees meer...
 

Britten kopen minder bewerkt vlees na aankondiging WHO

E-mail

Britten hebben flink wat minder bacon, worst en ham gekocht, sinds de aankondiging van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat 'bewerkt vlees' wordt toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen.

De schrik zit er volgens onderzoeksbureau IRI flink in bij consumenten: de verkoop van bacon zou in de eerste week na de aankondiging met zo'n 17 procent zijn afgenomen.

Lees meer...
 

Nieuw onderzoek bevestigt dat groente kanker kan helpen voorkomen

E-mail

Nieuw onderzoek onder ruim 300.000 mensen bevestigt dat het eten van groenten kanker kan helpen voorkomen. Voor fruit geldt dat niet.

Het American Journal of Clinical Nutritrion brengt een nieuw groot epidemiologisch onderzoek uit dat bevestigt dat de inname van veel groente de kans op borstkanker verlaagt.

De resultaten zijn gebaseerd op een langlopend onderzoek onder 335.054 vrouwen in een groot aantal landen. Hun groente- en fruitconsumptie werd gemeten door middel van land-specifieke vragenlijsten.

Elf jaar later werden de vrouwen opnieuw onderzocht en bleek dat de vrouwen die de meeste groenten eten, een lager risico hadden op het ontwikkelen van borstkanker. Dit verband werd niet gevonden voor fruit.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL