Nieuws aangaande uw gezondheid

Walnoten goed voor bloeddruk en vaten

E-mail
In de pers
vrijdag, 27 september 2013 11:20

Walnoten toevoegen aan het eetpatroon, kan de gezondheid van mensen die een verhoogd risico lopen op diabetes en hart- en vaatzieken verbeteren.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Yale-Griffin Prevention Research Center.

Voor de studie werden 46 volwassenen van 30-75 jaar geselecteerd. Ze hadden een BMI van meer dan 25, een te grote middelomtrek en minstens nog één andere risicofactor voor het metabool syndroom, een voorbode van diabetes en hart- en vaatziekten.

De proefpersonen kwamen willekeurig in twee groepen terecht. De eerste at zoals gewoonlijk. De tweede groep at ook de gebruikelijke voeding, maar dagelijks aangevuld met 56 gram ongeroosterde walnoten in de dop.

Lees meer...
 

Uw artikel/text op Recht op Gezondheid?

E-mail
Algemeen
zondag, 15 september 2013 20:27

Indien u zelf een goede ervaring heeft met alternatieve geneeskunde of gezond eten of iets anders heeft waarvan u denkt dat het het melden waard is dan kunt u het altijd doorgeven aan:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Vriendelijke groet,

Stichting Recht op Gezondheid

 

ZOET VERGIF, EEN “MUST”OM TE LEZEN

E-mail
Algemeen
vrijdag, 13 september 2013 08:13

Een persoonlijk verhaal over Aspertaam en MS.

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.

Lees meer...
 

Vitamine C verlaagt de schadelijke effecten van luchtverontreiniging

E-mail
Wetenschap
woensdag, 04 september 2013 09:11

Vitamine C is een van de meest belangrijke antioxidanten op aarde, en het is bekend dat het weefselgroei kan bevorderen en weefsel kan repareren. Vitamine C kan ons ook wapenen tegen de negatieve effecten van luchtverontreinigende stoffen zoals uitlaatgassen van auto's en elektriciteitscentrales - echter, hebben Britse onderzoekers van het Imperial College in Londen een andere goede reden gevonden om meer sinaasappelen en citroenen te eten.

De onderzoekers bestudeerden 209 patiënten in Londen tussen de jaren 2008 en 2009 aan om het verband tussen oxidatieve stress en grove deeltjes (luchtvervuiling hoofdzakelijk geproduceerd door verbranding van fossiele brandstoffen) te bepalen. De meeste patiënten waren tussen de leeftijden van 54 en 74, en alle van hen werden in het ziekenhuis behandeld als gevolg van astma of COPD (chronische obstructieve longziekte).

Lees meer...
 

Voor zijn dood, gaf de ‘bedenker van ADHD’ toe dat het een fictieve ziekte was

E-mail
In de pers
maandag, 09 september 2013 17:39
Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.
Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren, en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).
Lees meer...
 

MIJN VERHAAL (slaapproblemen)

E-mail
dinsdag, 03 september 2013 20:00

Hallo, mijn naam is H.V. en ik ben 25 jaar. Ik worstel al sinds mijn kleutertijd met ernstige slaapproblemen: nachtmerries. Hierbij tier ik heel de buurt wakker, spring ik uit mijn bed, loop ik naar beneden, zou ik de ramen ook al eens durven open zetten en gillen, ik schud mijn partner wakker, word huilend wakker enz. Op een nacht heb ik mijn man, T., eens uit het bed getild. Het bed stond tegen de muur en T. sliep aan die kant. Ik gooide T. over mij uit het bed. Waar ik de kracht vandaan haalde, weet ik niet. Toen had T. er genoeg van, hij kon dit niet langer aan, want ook zijn nachtrust was iedere nacht verstoord. Je begrijpt dat het voor mij ook heel moeilijk was om zo te leven. Overdag was ik verschrikkelijk moe en verwerkte ik mijn dromen.  Als ik een halve dag gewerkt had en ik kwam thuis in de namiddag dan ging ik slapen omdat ik zo moe was.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>