Nieuws aangaande uw gezondheid

Een persoonlijk verhaal.

E-mail
Succesverhalen
dinsdag, 04 februari 2014 08:33

Dit verhaal kwam per email binnen:

Ik kwam in een lichamelijk zeer slechte toestand op i.c. De verpleegkundigen konden geen infuus aanbrengen. Na zo’n 14 pogingen lukte het tenslotte een specialist. Na een aantal onderzoeken bleek het om een darmafsluiting te gaan. En hoewel mijn fysieke toestand héél slecht was,had de chirurg geen andere keus dan mij binnen enkele uren te opereren. De operatie was wonderwel geslaagd. Er is 30 cm uit de dunne darm gehaald bij de apendix. En daar is een nieuwe aansluiting gemaakt met de dikke darm. Hierna ben ik heel ziek geworden. Ik viel af en kon tenslotte helemaal niet meer eten. Ik werd toen via infuus gevoerd 24 uur per dag. Het heeft vele weken geduurd voor de omslag kwam en ik weer kleine beetjes zelf kon eten. Na bijna 4 weken ging ik naar een revalidatie huis. Toen ik na zo’n 14 dagen opknapte, kreeg ik maagpijn en wel zó heftig, dat men besloot om mij weer terug te sturen naar het ziekenhuis. Daar wist niemand precies wat ik had, omdat alle verschijnselen van een hartinfarct ontbraken. Ze hebben alle test op me los gelaten tot een hart catheterisatie  toe. Toen ze niets vonden, kon ik weer terug naar het revalidatie huis. Daar begon ik met vitamine C en multi sterkte basis, in te nemen. Na een dag of 10 toen ik weer wat opkrabbelde, bleek dat ik last had van een ziekenhuis bacterie in de darm. Toen dat protocol was afgewerkt met antibiotica, kon ik eindelijk echt opknappen. Het personeel verbaasde zich erover dat ik eerst niet eens kon zitten, laat staan, lopen of iets dergelijks en dat ik zo snel vooruit ging. Ik vertelde iedereen dat ik vitamines nam in hoge doseringen en liet hen dan ook de potten zien.Ze vonden mijn snelle vooruitgang opmerkelijk.  na korte tijd kon ik een poosje zitten van eerst maar 5 minuten tot een half uurtje. Zo heb ik dat verder uitgebouwd. Snel daarna kon ik me zelfstandig douchen en een héél klein stukje lopen. Na zo’n 2 1/2 maand mocht ik naar huis. Je begrijpt, dat werd heel veel rusten. In het ziekenhuis was ik met 1 multi gestaart en heb dat zo steeds met 1 extra opgevoerd. Ik ging eind juli naar huis en ik ben na 2 weken begonnen met hele klein stukjes fietsen, De stukje werden steeds langer en begin september kon ik al 12 km fietsen en de week daarna al 18 km. In de loop van de tijd heb ik behalve fietsen ook andere activiteiten uitgebreid.

Omdat mijn haar zo uitviel, ben ik naar de huisarts gegaan. Die liet een uitgebreide bloed analyse maken en hij was verbaasd over alle waarden. Hij vond het ook heel bijzonder dat zelfs vit D zo’n goede waarde had.

De medicijnen heb ik nog een aantal weken geslikt en heb ze toen in oktober allemaal gestopt, nadat ik al steeds gevraagd had om de hoeveelheid te minderen en dat deden ze.

- vrouw, 74 jaar

 

'Vitaminen effectief bij bestrijden ADHD-symptomen'

E-mail
In de pers
maandag, 03 februari 2014 08:16

Nieuw onderzoek suggereert dat vitaminen en mineralen gebruikt kunnen worden voor het behandelen van ADHD. Volwassenen met ADHD kregen gedurende acht weken vitamine- en mineraalsupplementen toegediend en ondervonden een 'matige' verbetering van 'ADHD-symptomen'. Zij hadden een beter concentratievermogen en minder last van hyperactiviteit. De resultaten komen van een kleinschalig onderzoek, dus verder research is nodig.

Symptomen van ADHD zijn onder andere een korte aandachtsspanne, concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. ADHD wordt behandeld met medicatie, zoals stoffen die het centraal zenuwstelsel stimuleren, die een effect hebben op het brein en die de symptomen verlichten. Psychologen in Nieuw-Zeeland zeggen dat bepaalde nutriënten zoals vitamine D, ijzer en calcium de werking van onze hersenen zouden kunnen verbeteren. 

Lees meer...
 

'Hartpatiënten in gevaar door omstreden richtlijn'

E-mail
In de pers
maandag, 20 januari 2014 09:52

Hartpatiënten in Europa zijn in gevaar gebracht doordat artsen hen in de weken rond de operatie onterecht bètablokkers gaven. De artsen volgden een richtlijn die steunt op frauduleus onderzoek van de Nederlandse internist Don Poldermans.

Dat melden Britse onderzoekers in de Nederlande editie van het vakblad British Medical Journal, zo schrijft de Volkskrant.

De omstreden richtlijn schrijft het gebruik van bètablokkers voor bij patiënten die een operatie ondergaan aan iets anders dan hun hart. Als zij risico lopen op hartproblemen, krijgen zij tijdelijk bètablokkers. Die verlagen de hartslag, waardoor het hart minder zuurstof nodig heeft en meer stress aankan.

Lees meer...
 

petitie minister Schippers

E-mail
Algemeen
dinsdag, 07 januari 2014 09:35

Minister Schippers heeft in een recent openbaar geworden filmpje een toespraak gehouden voor de leden van de vereniging tegen kwakzalverij. Haar woorden zijn onjuist, ongepast, ongenuanceerd en beledigend voor alle mensen die baat hebben bij de wel degelijk bewezen complementaire en preventieve geneeskunde.

De petitie kunt u bekijken via http://schipperstreedaf.petities.nl/

 

Gezondverstandavonden

E-mail
Activiteiten
vrijdag, 17 januari 2014 10:00

 

Hoe de farma-industrie miljarden verdiende aan het hypen van ADHD

E-mail
In de pers
maandag, 06 januari 2014 09:50

Het toenemend aantal diagnoses en behandelingen van attention deficit hyperactivity disorder (adhd) is de voorbije twee decennia gepaard gegaan met een opmerkelijk succesvolle reclame-strategie van de farmaceutische bedrijven om het syndroom onder de aandacht van het publiek te brengen en de behandelingen bij artsen, opvoeders en ouders te promoten. Dat zegt de Amerikaanse psycholoog Keith Conners, die zich meer dan vijftig jaar heeft toegelegd op de studie van de aandoening. De farmaceutische industrie lijkt volgens Conners van het probleem - volslagen onterecht - een epidemie te willen maken om zijn winsten te kunnen opdrijven.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>