Nieuws aangaande uw gezondheid

'Vitaminen effectief bij bestrijden ADHD-symptomen'

E-mail
In de pers
maandag, 03 februari 2014 08:16

Nieuw onderzoek suggereert dat vitaminen en mineralen gebruikt kunnen worden voor het behandelen van ADHD. Volwassenen met ADHD kregen gedurende acht weken vitamine- en mineraalsupplementen toegediend en ondervonden een 'matige' verbetering van 'ADHD-symptomen'. Zij hadden een beter concentratievermogen en minder last van hyperactiviteit. De resultaten komen van een kleinschalig onderzoek, dus verder research is nodig.

Symptomen van ADHD zijn onder andere een korte aandachtsspanne, concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. ADHD wordt behandeld met medicatie, zoals stoffen die het centraal zenuwstelsel stimuleren, die een effect hebben op het brein en die de symptomen verlichten. Psychologen in Nieuw-Zeeland zeggen dat bepaalde nutriënten zoals vitamine D, ijzer en calcium de werking van onze hersenen zouden kunnen verbeteren. 

Lees meer...
 

'Hartpatiënten in gevaar door omstreden richtlijn'

E-mail
In de pers
maandag, 20 januari 2014 09:52

Hartpatiënten in Europa zijn in gevaar gebracht doordat artsen hen in de weken rond de operatie onterecht bètablokkers gaven. De artsen volgden een richtlijn die steunt op frauduleus onderzoek van de Nederlandse internist Don Poldermans.

Dat melden Britse onderzoekers in de Nederlande editie van het vakblad British Medical Journal, zo schrijft de Volkskrant.

De omstreden richtlijn schrijft het gebruik van bètablokkers voor bij patiënten die een operatie ondergaan aan iets anders dan hun hart. Als zij risico lopen op hartproblemen, krijgen zij tijdelijk bètablokkers. Die verlagen de hartslag, waardoor het hart minder zuurstof nodig heeft en meer stress aankan.

Lees meer...
 

Gezondverstandavonden

E-mail
Activiteiten
vrijdag, 17 januari 2014 10:00

 

Hoe de farma-industrie miljarden verdiende aan het hypen van ADHD

E-mail
In de pers
maandag, 06 januari 2014 09:50

Het toenemend aantal diagnoses en behandelingen van attention deficit hyperactivity disorder (adhd) is de voorbije twee decennia gepaard gegaan met een opmerkelijk succesvolle reclame-strategie van de farmaceutische bedrijven om het syndroom onder de aandacht van het publiek te brengen en de behandelingen bij artsen, opvoeders en ouders te promoten. Dat zegt de Amerikaanse psycholoog Keith Conners, die zich meer dan vijftig jaar heeft toegelegd op de studie van de aandoening. De farmaceutische industrie lijkt volgens Conners van het probleem - volslagen onterecht - een epidemie te willen maken om zijn winsten te kunnen opdrijven.

Lees meer...
 

petitie minister Schippers

E-mail
Algemeen
dinsdag, 07 januari 2014 09:35

Minister Schippers heeft in een recent openbaar geworden filmpje een toespraak gehouden voor de leden van de vereniging tegen kwakzalverij. Haar woorden zijn onjuist, ongepast, ongenuanceerd en beledigend voor alle mensen die baat hebben bij de wel degelijk bewezen complementaire en preventieve geneeskunde.

De petitie kunt u bekijken via http://schipperstreedaf.petities.nl/

 

'Vitamine E werkt bij Alzheimer'

E-mail
Wetenschap
maandag, 06 januari 2014 09:42

MINNEAPOLIS - Een dagelijkse dosis vitamine E zou kunnen helpen om de achteruitgang bij de ziekte van Alzheimer en de hoeveelheid zorg die deze patiënten nodig hebben te verminderen.

Dat suggereert een Amerikaanse studie, gepubliceerd in JAMA.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>