Nieuws aangaande uw gezondheid

Kennis is duur, geen kennis is duurder!

E-mail
Activiteiten
woensdag, 30 april 2014 07:35

Zaterdag 7 juni 2014

- Jan Ramakers, Oorzaak en therapie in de geneeskunde

- Dokter Jannes Koetsier, Vaccinatieschade

- Fred Meijrood en Anneke Bleeker, Kennis is duur

We gaan naar buiten op zoek naar alles dat 'wild' en eetbaar is.

Locatie: Kasteel Schoten

Adres: Kasteel Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten, Belgie

Aanvang 12:00, iedereen welkom vanaf 11:30

Einde programma ongeveer 18:00

Entree 10 Euro

Aanmelden:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Psychiatrie wordt big business

E-mail
In de pers
vrijdag, 25 april 2014 13:09

Een primeur in ons land: voor het eerst komt een psychiatrisch centrum in commerciële handen. Cateraar Sodexo en de Nederlandse zorggroep Parnassia mogen het nieuwe Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent uitbaten.

De ministerraad keurt vandaag het voorstel goed - zo bevestigen verschillende bronnen - van het consortium van Sodexo, Parnassia en kleinere partners zoals Securitas. Zij zijn als winnaar uit de openbare aanbesteding voor het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent gekomen.

Lees meer...
 

Miljardenboete voor Japanse farmaceut Takeda

E-mail
In de pers
maandag, 21 april 2014 08:16

Een Amerikaanse jury in de staat Louisiana heeft besloten dat de Japanse farmaceut Takeda Pharmaceutical Co. (4502.TO) $6 miljard aan schadevergoedingen moet betalen in een strafrechtelijk zaak, waarin het bedrijf wordt beschuldigd van het bewust achterhouden van informatie over de risico's van langdurig gebruik van zijn Actos diabetes medicijn.

Langdurig gebruik zou de kans op blaaskanker vergroten met 40%.

Naast Takeda betaalt het Amerikaanse Eli Lilly & Co $3 miljard aan schadevergoedingen.

Lees meer...
 

Artsen onderzoeken effect alternatieve zorg

E-mail
In de pers
woensdag, 09 april 2014 08:46

Artsen gaan onderzoeken of alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld vitaminepreparaten, meditatie, acupunctuur of yoga ‘traditionele’ behandelingen kunnen aanvullen of versterken.

Dat maakte onderzoeksbureau ZonMw woensdag bekend.

Volgens ZonMw worden alternatieve geneeswijzen nu vaak toegepast zonder dat echt duidelijk is of de behandeling veilig of effectief is.

Een groep zorgprofessionals buigt zich de komende 1,5 jaar over de vraag of en welke alternatieven werkelijk een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid. De organisatie wordt daarbij gesteund door patiëntenfederatie NPCF.

Lees meer...
 

Weinig controle op gebruik verslavende slaapmiddelen

E-mail
In de pers
dinsdag, 15 april 2014 08:48

Huisartsen en apothekers controleren het gebruik van verslavende slaapmiddelen nauwelijks. Bij 70 procent van de gebruikers vraagt de arts of apotheker nooit naar het gebruik van slaapmiddelen.

Dat blijkt uit een enquête van TROS Radar.

Het televisie programma ondervroeg 16.000 gebruikers van slaapmedicatie. Ruim de helft van de ondervraagden kan niet zelf stoppen met de medicatie of twijfelt over het stoppen.

Lees meer...
 

Meest gekochte groente bevat weinig vitamines

E-mail
Wetenschap
vrijdag, 04 april 2014 10:33

Groente is gezond. Dat blijkt nog maar eens uit nieuw onderzoek van University College London. De meest gegeten groentesoorten in Nederland zijn sla, tomaat en komkommer. Maar, wat blijkt, daar zitten nauwelijks vitamines en mineralen in...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>