Nieuws aangaande uw gezondheid

Zwangere vrouw moet vitamine A eten

E-mail
vrijdag, 28 maart 2014 11:57

Het binnenkrijgen van te weinig vitamine A tijdens de zwangerschap zal waarschijnlijk leiden tot een verminderde afweer bij de nakomelingen, wanneer die volwassen zijn. Dat concluderen onderzoekers van VU medisch centrum in Amsterdam op basis van voortplantingsexperimenten met muizen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Lees meer...
 

Nederlanders eten minder fruit en meer chips

E-mail
In de pers
dinsdag, 25 maart 2014 09:47

We eten tegenwoordig minder fruit en groenten dan ruim twintig jaar geleden en meer chips, chocolade en snoep. Dat blijkt uit een onderzoek dat het RIVM donderdag naar buiten bracht.

Onderzoekers vergeleken het eetgedrag en het voedselaanbod in Nederland in 1987-1988 met dat in de periode 2007-2010.

Andere veranderingen die het volksgezondheidsinstituut heeft waargenomen in ons eetgedrag is de verschuiving van volvette naar halfvolle producten, zoals melk en halvarine.

Lees meer...
 

WHO halveert aanbevolen hoeveelheid suiker

E-mail
In de pers
maandag, 10 maart 2014 09:44

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de maximaal aanbevolen hoeveelheid suiker halveren. Een volwassene zou niet meer dan 25 gram suiker, zo'n zes theelepels per dag, moeten gebruiken.

Suiker maakt dik en is slecht voor het gebit. Tot nu toe adviseerde de WHO dat maximaal 10 procent van de ingenomen calorieën uit suikers bestonden, in de nieuwe richtlijn is dat 5 procent.

Onder die 25 gram suiker die een volwassene nog maximaal op een dag zou mogen, vallen ook suikers die van nature voorkomen in vruchtensappen. Die in vers fruit vallen er niet onder.

Lees meer...
 

Universiteiten zoeken juiste aanpak fraude in wetenschap

E-mail
In de pers
zondag, 02 maart 2014 09:34
Universiteiten zoeken juiste aanpak fraude in wetenschap
Nederlandse universiteiten zijn zoekende naar de juiste bestrijding van wetenschapsfraude. Voor de behandeling van zelfplagiaat en anonieme klachten moet nog een eenduidige weg worden gekozen.
Dat stelt Hans Clevers, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), in gesprek met NU.nl.
"Bij plagiaat is het duidelijk, dat is fout. Het is van alle vormen van fraude ook de domste: je hebt er niet zoveel aan en je komt er heel gemakkelijk achter." Als voorbeeld noemt Clevers de profielwerkstukken op de middelbare school. "Met één druk op de knop weet je waarvan het is gekopieerd."
Lees meer...
 

Boek: Dodelijke Leugens

E-mail
woensdag, 05 maart 2014 08:11

Hebt u zich ooit afgevraagd, waarom er steeds meer mensen kanker krijgen? Zonder dat u het doorhebt, loopt ook u een groot risico. Deze dreiging past in een horrorfilm, maar vindt nu en in het echte leven plaats. Misschien kent u zelfs een aantal van de slachtoffers.

Dagelijks worden keiharde leugens gebruikt die ons ziek maken en houden – dodelijke leugens als we het niet overleven. Hier vindt u ruim 800 referenties die onder meer documenteren, hoe wetgevers, artsen en uiteindelijk u worden misleid.

Dit boek onthult de rauwe werkelijkheid. Het zal u wapenen tegen geknoei met uw gezondheid. Dodelijke Leugens is een boek dat in ieder gezin en in elke praktijk thuis hoort, omdat het elementaire en essentiële informatie over gezondheid verschaft. Gegevens die aan de meeste artsen onbekend zijn.

Naast deze kennis verschaft de tekst inzicht in hoe richtlijnen voor gezondheid gemanipuleerd worden. Als u ooit gedacht hebt dat u niet meer weet wat u wel of niet geloven moet, welke aanbevelingen wel of niet juist zijn, dan is dit het boek voor U. Het verschaft duidelijkheid.


In het boek vindt u goed onderbouwd onderzoek naar misstanden in de gezondheidszorg, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie die uw gezondheid – en die van uw familie – serieus in gevaar brengen. Het boek beschrijft een accumulatie van voorvallen die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, hoe deze konden ontstaan en waarom ze steeds vaker voorkomen.

Het is geen toeval dat steeds meer mensen lijden aan welvaartsziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en suikerziekte. Deze gevaarlijke situatie zorgt ervoor, naast alle persoonlijke ellende, dat de gezondheidszorg niet meer te betalen is. Naast begrip van wat er gaande is, biedt dit boek u ook oplossingen ervoor.

Vraag gratis hier het eerste hoofdstuk aan.

 


 

'Biologische groente vrijwel nooit bespoten'

E-mail
In de pers
vrijdag, 28 februari 2014 11:14

Liefhebbers van biologische groenten hoeven zich vermoedelijk geen zorgen te maken dat hun aankopen toch zijn bespoten.

Biologisch groente en fruit dat in Nederland over toonbank gaat, bevat vrijwel nooit resten van pesticiden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>