Nieuws aangaande uw gezondheid

'Hardlopen verlengt levensduur met drie jaar'

E-mail
Wetenschap
vrijdag, 01 augustus 2014 10:07

Hardlopers leven gemiddeld drie jaar langer dan mensen die niet rennen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Iowa State University.

'Hardlopen verlengt levensduur met drie jaar'

Het beste nieuws volgens de onderzoekers is dat het al voldoende is om een paar minuten per dag langzaam te rennen.

"Mensen hoeven dus helemaal niet zo veel te rennen voor de gezondheidsvoordelen", aldus onderzoeker Duck-chul Lee. "Ik hoop dat dit onderzoek mensen kan motiveren om te beginnen met hardlopen en het rennen ook vol te houden."

Het is niet duidelijk of de langere levensduur ook daadwerkelijk wordt veroorzaakt door het hardlopen. De onderzoekers konden alleen een sterk verband aantonen, maar mogelijk zijn er andere redenen waarom de hardlopers langer leven. Mogelijk kiezen gezonde mensen er vaker voor om te rennen. De onderzoekers hebben wel geprobeerd om voor dit soort factoren te controleren.

Lees meer...
 

Zuiveringsinstallaties dragen bij aan ontstaan antibioticaresistentie

E-mail
In de pers
zondag, 27 juli 2014 19:14

Antibioticaresistentiegenen verspreiden zich tijdens waterzuiveringsproces.

Zuiveringsinstallaties dragen bij aan ontstaan antibioticaresistentie

Dat schrijven Engelse wetenschappers van de universiteit van Warwick deze week in de Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

De onderzoekers maten het voorkomen van resistente bacteriën in water voordat het de zuiveringsinstallatie in ging en nadat het gezuiverd was. Ze keken specifiek naar E.coli-bacterien die resistent waren tegen zogenaamde derde generatie cephalosporines.

Dat is een belangrijke klasse antibiotica die werken tegen verschillende bacteriën en die ingezet wordt om onder andere bloedvergiftiging en hersenontstekingen te behandelen.

Het bleek dat het water dat gezuiverd was zeven keer zo veel resistente E.coli’s bevat als water voordat het het zuiveringsproces in ging. 

Lees meer...
 

Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen verviervoudigd

E-mail
In de pers
vrijdag, 04 juli 2014 10:01

De wereld wordt steeds gekker: Steeds vaker krijgen kinderen en jongeren met ADHD het geneesmiddel Ritalin voorgeschreven. Volgens de Gezondheidsraad is het gebruik van het middel de afgelopen jaren verviervoudigd en dat baart de raad zorgen.

In 2013 gebruikte bijna 4,5 procent van de Nederlandse 4- tot en met 18-jarigen methylfenidaat, de werkzame stof in Ritalin. Ook kwamen in 2011 ongeveer tweemaal zoveel kinderen met ADHD-achtige problemen bij de huisarts als in 2002.

Lees meer...
 

Aantal chronisch zieken in Nederland stijgt sterk

E-mail
In de pers
woensdag, 25 juni 2014 08:13

Het aantal chronisch zieken zal de komende jaren behoorlijk stijgen.

Dat staat in de Volksgezondheid Toekomst Verkenning van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die dinsdag wordt gepresenteerd.

"Het RIVM voorziet een stijging van 5,3 miljoen in 2011 naar 7 miljoen in 2030. Daarbij zal ook het aantal mensen met twee of meer aandoeningen toenemen. Vooral door de vergrijzing steeg het aantal mensen met een ziekte het afgelopen decennium en die stijging zet door."

Betere behandeling en 'vroegopsporing van ziekten' zorgen er ook voor dat mensen langer leven met hun ziekte.

Lees meer...
 

Actie op het Plein om te waarschuwen tegen invloed farmaceutische industrie op psychiatrische labels.

E-mail
Activiteiten
dinsdag, 01 juli 2014 19:38

Donderdag 3 juli, op de dag voor het reces, staat stichting Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) met een informatiekraampje op het Plein voor de Tweede Kamer om op te roepen kritisch te zijn over de ongezonde innige connectie tussen psychiatrische experts en farmaceutische industrie.

Lees meer...
 

Nederlanders leven steeds langer zonder lichamelijke beperkingen

E-mail
In de pers
maandag, 23 juni 2014 20:47

Nederlanders zullen tot op steeds hogere leeftijd vrij zijn van beperkingen op het gebied van horen, zien en bewegen. Ook blijven ze zich langer gezond voelen.

Nederlanders leven steeds langer zonder lichamelijke beperkingen

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>