Nieuws aangaande uw gezondheid

Aantal chronisch zieken in Nederland stijgt sterk

E-mail
In de pers
woensdag, 25 juni 2014 08:13

Het aantal chronisch zieken zal de komende jaren behoorlijk stijgen.

Dat staat in de Volksgezondheid Toekomst Verkenning van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die dinsdag wordt gepresenteerd.

"Het RIVM voorziet een stijging van 5,3 miljoen in 2011 naar 7 miljoen in 2030. Daarbij zal ook het aantal mensen met twee of meer aandoeningen toenemen. Vooral door de vergrijzing steeg het aantal mensen met een ziekte het afgelopen decennium en die stijging zet door."

Betere behandeling en 'vroegopsporing van ziekten' zorgen er ook voor dat mensen langer leven met hun ziekte.

Lees meer...
 

Nederlanders leven steeds langer zonder lichamelijke beperkingen

E-mail
In de pers
maandag, 23 juni 2014 20:47

Nederlanders zullen tot op steeds hogere leeftijd vrij zijn van beperkingen op het gebied van horen, zien en bewegen. Ook blijven ze zich langer gezond voelen.

Nederlanders leven steeds langer zonder lichamelijke beperkingen

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Lees meer...
 

Opsluiten psychiatrie: 60 extreme gevallen

E-mail
In de pers
zondag, 22 juni 2014 20:16

Langdurige opsluitingen in de psychiatrie zijn een hardnekkig probleem. In 2012 zaten 60 patiënten langer dan drie maanden, meer dan de helft van de tijd, in eenzame opsluiting.

Bekijk de video hier.

 

'Waarschuwingen voor gevaren zonneschijn slaan door'

E-mail
In de pers
maandag, 16 juni 2014 20:18

Waarschuwingen van artsen voor te veel blootstelling aan zonneschijn zijn terecht, maar de adviezen slaan door en zijn vaak onnodig negatief en eenzijdig.

Dat stelt dermatoloog Han van der Rhee, auteur van het recentelijk verschenen boek ZonWijzer. "Die waarschuwingen schieten hun doel voorbij", zegt Van der Rhee vrijdag in een gesprek met NU.nl.

Door voortdurend de alarmbellen te laten rinkelen, ontstaat volgens Van der Rhee onterecht een angstbeeld. ''Mensen denken nu dat ze al huidkanker kunnen krijgen als ze hun hoofd buiten de deur steken.''

Van der Rhee stelt het anders: de zon is juist heel goed en gezond voor het menselijk lichaam. ''Als je verstandig omgaat met de zon, is er niks mis mee.''

Lees meer...
 

Oranje vitamines scoren!

E-mail
In de pers
maandag, 16 juni 2014 20:23

Nog een paar uurtjes en dan begint het WK ook voor Oranje. En de voetbalkoorts loopt maar op! Inmiddels zijn de oranje gekleurde groenten op de markt niet aan te slepen. Nederland kleurt oranje, ook op tafel. Wist u dat vitamines ook dol zijn op oranje en dat je dus heel gezond oranje kunt? Hieronder een leuke Top 5, geef ook de eettafel de mooiste kleur tijdens de WK-wedstrijden.

Worteltjes zijn niet alleen goed voor de ogen, maar verlagen ook het risico op hart- en vaatziekten, zo blijkt uit onderzoek. In wortels zit bèta-caroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en haar en voor de groei. Rauwe worteltjes zijn lekker en nog een gezonde oranje snack ook!

Lees meer...
 

Trudy Dehue: Betere mensen

E-mail
Uit het boek
zondag, 08 juni 2014 20:28

Leken ons brein en onze genen voorheen allesbepalend, momenteel leren we dat een mens zijn biologie zelf kan en moet reguleren. Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis, doorgrondt deze ontwikkelingen met wetenschapssociologische blik. Dehue pleit in haar boek 'Betere mensen' voor het behoud van variatie in typen wetenschap, omwille van het behoud van variatie in typen mensen. Pieter van der Wielen praat met haar.

Luister naar een radio interview met Trudy Dehue.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>