Nieuws aangaande uw gezondheid

Vis vermindert risico op depressies bij vrouwen

E-mail
In de pers
woensdag, 07 mei 2014 08:37
Twee keer per week vis eten vermindert het risico op een depressie bij vrouwen met 25 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van het Menzies Research Institute.
Vis vermindert risico op depressies bij vrouwen
Het team volgde gedurende vijf jaar meer dan 1400 mannen en vrouwen van 26 tot 36 jaar. De deelnemers hielden bij wat ze aten, waaronder welke soorten vis. Ook werden er gegevens over hun geestelijke gezondheid bijgehouden.
Zelfs na correctie voor andere factoren, zoals roken, gewicht, beweging, alcoholconsumptie, opleidingsniveau en beroep, bleek er een verband te zijn tussen het eten van vis en depressie.
Lees meer...
 

Appel is meest vervuilde fruitsoort

E-mail
In de pers
maandag, 05 mei 2014 08:20

Appels worden het vaakst met pesticiden bespoten en voeren daarmee de lijst aan van de meest vervuilde fruitsoorten.

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek, waarvoor de lijst met de meest bespoten groente- en fruitsoorten voor het tiende jaar op rij wordt gepubliceerd.

Voor het onderzoek werden 48 groente- en fruitsoorten onderzocht. De appel staat opnieuw bovenaan de lijst als meest behandelde product, op de voet gevolgd door aardbeien en druiven.

Selderij, perziken en spinazie zijn respectievelijk goed voor de vierde, vijfde en zesde plaats, zo meldt The Huffington Post.

Lees meer...
 

Kennis is duur, geen kennis is duurder!

E-mail
Activiteiten
woensdag, 30 april 2014 07:35

Zaterdag 7 juni 2014

- Jan Ramakers, Oorzaak en therapie in de geneeskunde

- Dokter Jannes Koetsier, Vaccinatieschade

- Fred Meijrood en Anneke Bleeker, Kennis is duur

We gaan naar buiten op zoek naar alles dat 'wild' en eetbaar is.

Locatie: Kasteel Schoten

Adres: Kasteel Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten, Belgie

Aanvang 12:00, iedereen welkom vanaf 11:30

Einde programma ongeveer 18:00

Entree 10 Euro

Aanmelden:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Miljardenboete voor Japanse farmaceut Takeda

E-mail
In de pers
maandag, 21 april 2014 08:16

Een Amerikaanse jury in de staat Louisiana heeft besloten dat de Japanse farmaceut Takeda Pharmaceutical Co. (4502.TO) $6 miljard aan schadevergoedingen moet betalen in een strafrechtelijk zaak, waarin het bedrijf wordt beschuldigd van het bewust achterhouden van informatie over de risico's van langdurig gebruik van zijn Actos diabetes medicijn.

Langdurig gebruik zou de kans op blaaskanker vergroten met 40%.

Naast Takeda betaalt het Amerikaanse Eli Lilly & Co $3 miljard aan schadevergoedingen.

Lees meer...
 

Psychiatrie wordt big business

E-mail
In de pers
vrijdag, 25 april 2014 13:09

Een primeur in ons land: voor het eerst komt een psychiatrisch centrum in commerciële handen. Cateraar Sodexo en de Nederlandse zorggroep Parnassia mogen het nieuwe Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent uitbaten.

De ministerraad keurt vandaag het voorstel goed - zo bevestigen verschillende bronnen - van het consortium van Sodexo, Parnassia en kleinere partners zoals Securitas. Zij zijn als winnaar uit de openbare aanbesteding voor het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent gekomen.

Lees meer...
 

Weinig controle op gebruik verslavende slaapmiddelen

E-mail
In de pers
dinsdag, 15 april 2014 08:48

Huisartsen en apothekers controleren het gebruik van verslavende slaapmiddelen nauwelijks. Bij 70 procent van de gebruikers vraagt de arts of apotheker nooit naar het gebruik van slaapmiddelen.

Dat blijkt uit een enquête van TROS Radar.

Het televisie programma ondervroeg 16.000 gebruikers van slaapmedicatie. Ruim de helft van de ondervraagden kan niet zelf stoppen met de medicatie of twijfelt over het stoppen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>