Nieuws aangaande uw gezondheid

Oranje vitamines scoren!

E-mail
In de pers
maandag, 16 juni 2014 20:23

Nog een paar uurtjes en dan begint het WK ook voor Oranje. En de voetbalkoorts loopt maar op! Inmiddels zijn de oranje gekleurde groenten op de markt niet aan te slepen. Nederland kleurt oranje, ook op tafel. Wist u dat vitamines ook dol zijn op oranje en dat je dus heel gezond oranje kunt? Hieronder een leuke Top 5, geef ook de eettafel de mooiste kleur tijdens de WK-wedstrijden.

Worteltjes zijn niet alleen goed voor de ogen, maar verlagen ook het risico op hart- en vaatziekten, zo blijkt uit onderzoek. In wortels zit bèta-caroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en haar en voor de groei. Rauwe worteltjes zijn lekker en nog een gezonde oranje snack ook!

Lees meer...
 

'Waarschuwingen voor gevaren zonneschijn slaan door'

E-mail
In de pers
maandag, 16 juni 2014 20:18

Waarschuwingen van artsen voor te veel blootstelling aan zonneschijn zijn terecht, maar de adviezen slaan door en zijn vaak onnodig negatief en eenzijdig.

Dat stelt dermatoloog Han van der Rhee, auteur van het recentelijk verschenen boek ZonWijzer. "Die waarschuwingen schieten hun doel voorbij", zegt Van der Rhee vrijdag in een gesprek met NU.nl.

Door voortdurend de alarmbellen te laten rinkelen, ontstaat volgens Van der Rhee onterecht een angstbeeld. ''Mensen denken nu dat ze al huidkanker kunnen krijgen als ze hun hoofd buiten de deur steken.''

Van der Rhee stelt het anders: de zon is juist heel goed en gezond voor het menselijk lichaam. ''Als je verstandig omgaat met de zon, is er niks mis mee.''

Lees meer...
 

Trudy Dehue: Betere mensen

E-mail
Uit het boek
zondag, 08 juni 2014 20:28

Leken ons brein en onze genen voorheen allesbepalend, momenteel leren we dat een mens zijn biologie zelf kan en moet reguleren. Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis, doorgrondt deze ontwikkelingen met wetenschapssociologische blik. Dehue pleit in haar boek 'Betere mensen' voor het behoud van variatie in typen wetenschap, omwille van het behoud van variatie in typen mensen. Pieter van der Wielen praat met haar.

Luister naar een radio interview met Trudy Dehue.

 

'Antipsychotica zorgen voor gewichtstoename'

E-mail
In de pers
dinsdag, 20 mei 2014 08:55

Antipsychotica, medicijnen die gebruikt worden voor de behandeling van onder andere psychoses en schizofrenie, zorgen ervoor dat patiënten zwaarder worden. Hoe langer de medicatie wordt gebruikt des te groter het effect.

Dat blijkt uit een studie door wetenschappers van Maastricht UMC+ naar de invloed van diverse zogeheten antipsychotica op lichaamsgewicht.

Psychiater en onderzoeker Maarten Bak pleit er dan ook voor dat psychiatrische patiënten goede voorlichting krijgen en gestimuleerd worden om meer te gaan bewegen en gezonder te eten.

Een psychose is een aandoening waarbij mensen het contact met de werkelijkheid verliezen. Er kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van een dergelijke psychiatrische aandoening, zoals bijvoorbeeld een trauma, mishandeling en misbruik van verdovende middelen.

Lees meer...
 

Chinese fraude weegt op GSK

E-mail
In de pers
vrijdag, 30 mei 2014 09:50

De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft de omzet in het eerste kwartaal zien kelderen.

Dat kwam onder meer door negatieve effecten van een omvangrijke fraudezaak in China en flinke concurrentie op de Amerikaanse markt, zo blijkt woensdag uit de cijferpresentatie van het concern.

GSK zag de omzet met 10 procent dalen tot 5,6 miljard pond (6,8 miljard euro) waar marktkenners rekenden op zo'n 5,8 miljard pond. De winst zakte van 1,9 miljard pond een jaar geleden tot iets meer dan 1,5 miljard pond.

De prestaties van GSK in China hebben te lijden onder een omvangrijke fraude waarbij het bedrijf is betrokken in het land. De autoriteiten onderzoeken daar onder meer omkooppraktijken door werknemers van GSK.

Lees meer...
 

Nieuw onderzoek naar invloed mobieltjes op kinderhersenen

E-mail
In de pers
dinsdag, 20 mei 2014 08:49

Er komt een nieuw onderzoek naar de invloed van mobieltjes en andere draadloze apparaten op de ontwikkeling van kinderhersenen.

Britse onderzoekers aan het Centrum voor Milieu en Gezondheid van het Imperial College in Londen beginnen aan een grote studie op dat gebied.

De meeste onderzoeken richtten zich op het effect van de apparatuur op hersenen van volwassen en het verband tussen straling en het risico op hersenkanker.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>