Nieuws aangaande uw gezondheid

Weinig controle op gebruik verslavende slaapmiddelen

E-mail
In de pers
dinsdag, 15 april 2014 08:48

Huisartsen en apothekers controleren het gebruik van verslavende slaapmiddelen nauwelijks. Bij 70 procent van de gebruikers vraagt de arts of apotheker nooit naar het gebruik van slaapmiddelen.

Dat blijkt uit een enquête van TROS Radar.

Het televisie programma ondervroeg 16.000 gebruikers van slaapmedicatie. Ruim de helft van de ondervraagden kan niet zelf stoppen met de medicatie of twijfelt over het stoppen.

Lees meer...
 

Artsen onderzoeken effect alternatieve zorg

E-mail
In de pers
woensdag, 09 april 2014 08:46

Artsen gaan onderzoeken of alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld vitaminepreparaten, meditatie, acupunctuur of yoga ‘traditionele’ behandelingen kunnen aanvullen of versterken.

Dat maakte onderzoeksbureau ZonMw woensdag bekend.

Volgens ZonMw worden alternatieve geneeswijzen nu vaak toegepast zonder dat echt duidelijk is of de behandeling veilig of effectief is.

Een groep zorgprofessionals buigt zich de komende 1,5 jaar over de vraag of en welke alternatieven werkelijk een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid. De organisatie wordt daarbij gesteund door patiëntenfederatie NPCF.

Lees meer...
 

Meest gekochte groente bevat weinig vitamines

E-mail
Wetenschap
vrijdag, 04 april 2014 10:33

Groente is gezond. Dat blijkt nog maar eens uit nieuw onderzoek van University College London. De meest gegeten groentesoorten in Nederland zijn sla, tomaat en komkommer. Maar, wat blijkt, daar zitten nauwelijks vitamines en mineralen in...

Lees meer...
 

Zwangere vrouw moet vitamine A eten

E-mail
vrijdag, 28 maart 2014 11:57

Het binnenkrijgen van te weinig vitamine A tijdens de zwangerschap zal waarschijnlijk leiden tot een verminderde afweer bij de nakomelingen, wanneer die volwassen zijn. Dat concluderen onderzoekers van VU medisch centrum in Amsterdam op basis van voortplantingsexperimenten met muizen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Lees meer...
 

'Pijnstillers zonder recept onveilig'

E-mail
In de pers
woensdag, 02 april 2014 08:46

Ongeveer 300.000 Nederlanders gaan onveilig om met vrije verkrijgbare pijnstillers, zoals diclofenac, ibuprofen en naproxen (NSAID's).

Dat blijkt uit onderzoek van Aafke Koffeman, verbonden aan het Erasmus MC. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het British Journal of General Practice.

Koffeman stelt de vraag of het wel goed is dat deze medicijnen zonder recept te koop zijn in ons land.

Lees meer...
 

Nederlanders eten minder fruit en meer chips

E-mail
In de pers
dinsdag, 25 maart 2014 09:47

We eten tegenwoordig minder fruit en groenten dan ruim twintig jaar geleden en meer chips, chocolade en snoep. Dat blijkt uit een onderzoek dat het RIVM donderdag naar buiten bracht.

Onderzoekers vergeleken het eetgedrag en het voedselaanbod in Nederland in 1987-1988 met dat in de periode 2007-2010.

Andere veranderingen die het volksgezondheidsinstituut heeft waargenomen in ons eetgedrag is de verschuiving van volvette naar halfvolle producten, zoals melk en halvarine.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>